Zadajte prosím dátum svojho narodenia

Pre vstup na tento web musíte byť starší ako 18 rokov.
Zadajte dátum svojho narodenia a vyberte krajinu.

Tieto stránky používajú cookies za účelom skvalitňovania služieb a analýzy
návštěvnosti. Uvedením svojho veku súhlasíte s užívaním cookies
podľa zásad uvedených v našich Podmienkach užívania stránok.

OHROZENÝM AFRICKÝM NOSOROŽCOM POMÔŽE PIVO OD SLÁDKOV Z PRAZDROJA A SAFARI PIVOVARU

Plzeňský Prazdroj pokračuje v rámci svojho programu Voľba sládkov v spolupráci s miestnymi minipivovarmi. Po spoločných várkach s Pivovarom Matuška a brnenským Parním pivovarom Hauskrecht teraz jeho sládkovia uvarili pivný špeciál African Coffee Stout spolu s pivovarom Safari z Dvora Králové nad Labem. Spoločne tým prispievajú na záchranu vymierajúcich nosorožcov v Afrike.
OHROZENÝM AFRICKÝM NOSOROŽCOM POMÔŽE PIVO OD SLÁDKOV Z PRAZDROJA A SAFARI PIVOVARU

Prepojenie s Afrikou nie je náhodné, Safari pivovar sídli priamo v areáli safari parku vo Dvoře Králové nad Labem, ktorý sa špecializuje na chov afrických zvierat a najmä na prežitie nosorožca bieleho severného. Pomôcť má i spolupráca so sládkami z Prazdroja. Časť výťažku z predaja špeciálneho African Coffee Stoutu poputuje na záchranu kriticky ohrozeného nosorožca. Na svete žijú posledné dve samice tohto druhu, ktoré patria práve královodvorskej zoo. Tá ich na africký kontinent poslala spolu s dvoma samcami, ktorí už ale bohužiaľ uhynuli. Ich jedinou nádejou na prežitie je tak umelé oplodnenie samíc a následná starostlivosť o ne, vysvetľuje sládok Safari pivovaru Jan Kylbergerktorého s Prazdrojom nespája len táto netradičná spolupráca. V plzeňskom pivovare sa totiž kedysi vyučil.

Prazdroj a Safari pivovar dajú na projekt záchrany nosorožcov bielych severných príspevok z každého vypitého litra piva African Coffee Stout, ktorý spoločne uvarili. Možnosť pomôcť bude mať aj verejnosť, a to nielen tím, že si prídu vychutnať decembrový špeciál do takmer 300 prevádzok po celom Slovensku. Môžu tiež posielať darcovské DMS. Teší ma, že uvarením decembrového špeciálu nielen, že môžeme urobiť radosť ľuďom v prevádzkach, ale zároveň pomôžeme tomu, že sa zvýši šanca na prežitie ohrozených nosorožcov. Bez preháňania sa tak dá povedať, že každé pivo z decembrovej Voľby sládkov pomáha, dodáva sládok Dan Urban z Prazdroje.

Krajinou pôvodu týchto nepárnokopytníkov sa nechali inšpirovať aj pri vzniku receptu. Vznikol tak African Cofee Stout, čierne pivo s hustou hnedou penou a jemnou chuťou s náznakom čokolády. Má intenzívnu kávovú vôňu, ktorú získal vďaka pridanej africkej fair trade káve. Vybrali sme odrodu, ktorá sa pestuje v Keni. Na čiernom kontinente má pôvod i použitá odroda chmeľu African Queen, popisuje Dan Urban.